Noorse witte heilbot op z’n Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 180 g Noorse witte heilbot
olie
pepermolen
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Voor de mosterdsaus
1 dl mossel- of visbouillon
1 dl crème fraîche
1 el grove Dijon mosterd
100 g koude boter in blokjes
citroensap
zout en peper
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met vers gemalen peper.
- Smeer een beetje olie op elke filet.
- Leg ze op een bakplaat of ovenschaal en bak ze 10 – 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Dunne filets iets korter. Dikke filets iets langer.
Mosterdsaus:
- Breng de bouillon aan de kook.
- Samen met de crème fraîche.
- Laat het tot de helft inkoken.
- Roer de boter er doorheen.
- Voeg mosterd, zout, citroensap pepermolen toe.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gekookte mosselen
Ovenschotel met tonijn
Kruidige visschotel
Kabeljauw met aardappel-vinaigrette
Zeewolf met peultjes