Noorse witte heilbot op z’n Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 180 g Noorse witte heilbot
olie
pepermolen
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Voor de mosterdsaus
1 dl mossel- of visbouillon
1 dl crème fraîche
1 el grove Dijon mosterd
100 g koude boter in blokjes
citroensap
zout en peper
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met vers gemalen peper.
- Smeer een beetje olie op elke filet.
- Leg ze op een bakplaat of ovenschaal en bak ze 10 – 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Dunne filets iets korter. Dikke filets iets langer.
Mosterdsaus:
- Breng de bouillon aan de kook.
- Samen met de crème fraîche.
- Laat het tot de helft inkoken.
- Roer de boter er doorheen.
- Voeg mosterd, zout, citroensap pepermolen toe.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Franse aardappeltaart met tonijn
Koolvis met tomaten en aardappelen
Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Kabeljauw met Spaanse saus
Kabeljauw-venkel stoofpot